Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Λειτουργία ομπρέλας



Η αρχή λειτουργίας της ομπρέλας βασίζεται στην κατακόρυφη ολίσθηση του κινητού μέρους συγκράτησης των ακτινών (διολισθήρας) πάνω στον κεντρικό άξονα, σε συνδυασμό με το σταθερό μέρος ανάρτησης των ακτινών (αναρτήρας) που βρίσκεται και αυτός τοποθετημένος στην κορυφή του κεντρικού άξονα της ομπρέλας.

Δίνοντας ώθηση (σπρώχνοντας) τον διολισθήρα προς τα επάνω (προς την κορυφή του κεντρικού άξονα), επιτυγχάνουμε το άνοιγμα της ομπρέλας σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ τραβώντας τον αντίθετα προς τα κάτω επιτυγχάνουμε το κλείσιμο της ομπρέλας. Έτσι έχουμε μια πτυσσόμενη κατασκευή που όταν καταστεί αναγκαίο την ανοίγουμε σε πλήρη έκταση, ενώ όταν την κλείσουμε καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο. Η στήριξη της ομπρέλας στο χώρο γίνεται με διάφορες κατασκευές που ονομάζονται βάσεις στήριξης.

Η μεγάλη ζήτηση και χρηστικότητα του προϊόντος έφερε την εξέλιξη στο σχεδιασμό και στην παραγωγή του. Έτσι ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν οι ομπρέλες χωρίστηκαν σε κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος και τη χρήση τους:

- Οι ατομικές ομπρέλες βροχής, που τις χρησιμοποιούμε συνήθως τις βροχερές μέρες. Αυτές οι ομπρέλες είναι μικρής διάστασης, δεν χρειάζονται βάση στήριξης και καταλαμβάνουν μικρό όγκο. Είναι ομπρέλες που ο χρήστης / κάτοχος μπορεί να τις κουβαλά μαζί του.

- Οι ομπρέλες σταθερής ή μεταφερόμενης βάσης οι οποίες είναι μεγαλύτερης διάστασης από τις ατομικές και χρησιμοποιούνται για την κάλυψη / προστασία μεγαλύτερων αναγκών όπως, προστασία από ήλιο, αέρα και βροχή.

Οι ομπρέλες αυτές ανάλογα με τη χρήση τους χωρίζονται σε διάφορες υποκατηγορίες όπως: Ομπρέλες παραλίας, ομπρέλες πισίνας, ομπρέλες κήπου, επαγγελματικές ομπρέλες για την καφετέρια, το εστιατόριο, το ξενοδοχείο, διαφημιστικές ομπρέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου